Om oss på Distribution Syd

Distribution Syd AB är ett Malmöbaserat transportföretag som har utvecklats till en stabil samarbetspartner på vägen. Med utgångspunkt från Malmö och Ystad erbjuder vi kundanpassade och flexibla transportlösningar med högsta service. Vi är ett modernt serviceföretag som erbjuder sina kunder, stora som små, kostnadseffektiva transporttjänster.

 

Distribution Syd arbetar utifrån långsiktiga avtal eller enskilda direktbeställningar utifrån kundens behov. Hela organisationen genomsyras av en hög servicenivå, flexibilitet och mänskligt engagemang. Våra medarbetare har lång erfarenhet av att agera kundens ”ansikte utåt”.

 

Vi erbjuder flexibla, säkra och kostnadseffektiva transporter av ditt gods med serviceinriktade medarbetare som alltid värdesätter sina uppdrag.

 

Detta uppnår vi genom att:

  • Vara lyhörda till kundens önskemål
  • Växa i den takt som garanterar kvalitet.
  • Titta på samtliga uppdrag med öppna ögon - Gamla som nya.
  • Lägga stort fokus på vår viktigaste resurs - Våra medarbetare och kunder

Distribution Syds historia

1997 startade Mattias Arnek sitt första transport företag.

 

Mellan 1997-1999 var Mattias medlem i Transportföretaget Team 90, hade där 2 stycken bilar.

 

Därefter startade han P&M Trpt med en kollega och skrev samtidigt kontrakt med Berendsen Textil att distribuera entrémattorna i Malmö stad för dem.

 

Under 2000–2008 ökade områdena för distribution av entrémattor för Berendsen. Sista åren hade P&M Trpt hela Skåne & Halland vilket innebar 11st bilar som körde mattor.

 

2008 Köpte Mattias sin kollegas del i PMT och startade då Distribution Syd AB och i slutet på 2010 Köpte Berendsen inkråmet i PMT.

 

Distribution Syd AB fortsatte att köra kontrakterat i Österlen området med en bil, för Berendsen och köpte då även sin första ”stora lastbil”.

2011 tecknades avtal med Berendsen Torup, att leverera plagg till offentliga sektorn i Skåne.

Samma år köpte Distribution Syd även inkråmet i ett åkeri (Mannes Trpt) som utförde transporter med tankcontainers med flytande ADR-produkter, det innefattade 4 stycken dragbilar med containerchassi + personal och tillgodosåg därefter Hoyer Svenska AB med lokala kemikalietransporter till och från hamnarna i Skåne och Blekinge.

 

Mattias tog med tiden beslut att bredda företaget till fler kunder och dag har företaget ett 40-tal kunder inom branschen stora som små.

Under 2013 satsade företaget på marknadsföring och stärkte identiteten runt ledorden; ärlighet, flexibilitet och mänskligt engagemang.

 

Distribution Syd AB är nu en stark samarbetspartner på vägen genom att erbjuda kundanpassade lösningar med högsta service. Företaget satsar på att tillhandahålla kvalitet från beställning av uppdraget tills uppdraget är utfört och står för trygghet, kompetens och modernt.